Prima pagină » Despre

Victor Balau – Fotograf profesionist – nunta, botez, trash the dress – in Pitesti, Bucuresti si imprejurimi

Despre

Fotograf Pitesti, fotograf Bucuresti?

Munca unui fotograf profesionist nu se reduce la un singur oras, deci nu sunt fotograf de evenimeniment doar in Pitesti. Am luat parte la evenimente ca fotograf in Bucuresti, Sibiu, Ramnicu Valcea, Curtea de Arges, Campulung, Slatina, Targoviste, Ploiesti,Sibiu si Craiova. Sunt deschis pentru a explora noi orase pe masura ce serviciile foto pe care le prestez sunt cerute.

Principala carte de vizita a unui fotograf profesionist?

Cea mai buna carte de vizita pentru un fotograf profesionist este portofoliul acestuia, nu felul in care se descrie in cuvinte. Nu sunt un artist al cuvantului, dar, pentru cei care sunteti prezenti aici si inca nu ma cunosteti, va voi spune cateva lucruri despre activitatea mea de fotograf de eveniment. Informatiile sunt structurate sub forma unui mic interviu, pentru ca dumneavoastra sa gasiti mai rapid partea pe care o considerati mai importanta. Acestea sunt gandite sa acopere cele mai multe intrebari pe care le-am intalnit ca fotograf, Pitesti si Bucuresti fiind orasele in care am activat cel mai mult.

Experienta sau energia debutului?
Sunt un fotograf profesionist ce se afla in momentul imbinarii perfecte intre experienta acumulata, entuziasm si energie.

Ofer doar fotografie de eveniment?
De cele mai multe ori sunt contactat pentru servicii de fotograf de nunta, botez sau trash-the-dress. Totusi, nu putine sunt ocaziile cand am fost implicat in sedinte foto cu tematica sau in fotografie de produs.

Ce stil de fotografie abordez?
Consider ca un fotograf de nunta trebuie sa abordeze atat partea jurnalistica, atunci cand trebuie sa fie un martor, cat si partea de fashion, atunci cand sedintele de cuplu au nevoie de mai multa regie (mai ales in cadrele de la sedintele trash-the-dress). Regia nu inseamna un scenariu ce nu suporta abateri, inseamna o linie pe care putem merge si de la care putem dezvolta, in functie de fiecare cuplu, la fiecare sedinta in parte.

Ce stil de editare folosesc?
Prin editare, ca si prin fotografiere, urmaresc frumosul din oameni si din momente, fara a cauta efecte speciale sau modificare nerealista a fotografiilor. Stilul este unul natural, care sa poata dainui in timp si sa poata fi revazut, cu drag, si peste zeci de ani, atunci cand tendintele de efecte din lumea fotografiei se vor fi schimbat deja de multe ori.

Cate fotografii se editeaza?
Toate fotografiile sunt editate la nivel de baza: contrast, culori, luminozitate, incadrare. Desigur, pentru fotografiile din album editarea se face putin mai pronuntat, insa fara a modifica dramatic partea naturala a fotografiilor.

Care sunt locatiile de sedinta foto?
Alegerea locatiilor pentru sedintele de cuplu de la nunta sau pentru sedintele trash-the-dress se stabilesc de acord cu clientii. De regula, fotograful poate veni cu sugestii si, daca sunt agreate, se poate opta pentru una din ele. Totusi, mirele si mireasa au prioritate in alegere si pot veni cu propriile variante pentru astfel de sedinte. Sedintele de botez se realizeaza, de cele mai multe ori, acasa la micutul sau micuta botezata, alaturi de parinti si rudele apropiate, daca se doreste.

Cine alege fotografiile pentru album?
Albumul foto (intotdeauna photobook sau fotocarte) reprezinta viziunea fotografului prin care povesteste nunta, botezul sau sedinta trash-the-dress, asa cum a vazut-o in ziua respectiva. Desigur, pot exista cazuri în care se pot face modificari in grafica albumelor, dar, de cele mai multe ori, designul acestor albume este optiunea fotografului.

Ce aparatura folosesc?
Consider ca tehnologia este suficient de avansata incat diferenta intre un fotograf profesionist si un fotograf amator sa nu mai fie data doar de nivelul aparaturii folosite. Aparatura pe care o voi avea la evenimentul dumneavoastra va fi cel putin egala cu cea cu care am realizat portofoliul de pe acest site. Totusi, pentru cine doreste mai multe informatii, folosesc aparate Canon cu senzor full-frame, obiective fixe si clasa L, insotite de blituri si stative. Datoria unui fotograf profesionist este sa foloseasca la maxim capacitatile aparaturii sale, nu sa invinovateasca tehnologia pentru propriile stangacii.

Exista aparatura de rezerva?
La fiecare nunta, botez, sedinta trash-the-dress, precum si la orice alt proiect, prezenta aparaturii de rezerva este asigurata, lucrul acesta fiind stipulat clar in contract.

Ofer si servicii de filmare?
Sunt doar fotograf, deci, pentru partea de video propun, daca se doreste, o formula in echipa pentru acoperirea evenimentului, impreuna cu cel putin un videograf de eveniment.

Care este conduita standard?
Locul fotografului in evenimentul dumneavostra trebuie sa fie bine stabilit, pentru a nu exista confuzii. Motiv pentru care este stipulat in contract faptul ca nu se va consuma alcool si nu vor exista episoade in care fotograful sa iasa la dans, in randul invitatiilor.

Se semneaza contract?
Siguranta clientilor inainte de toate, deci de fiecare data se semneaza contract, pe suma totala, iar pentru fiecare suma primita se va emite bon fiscal.

Prezenta este personala?
Toate proiectele in care sunt implicat sunt realizate strict personal, fara niciun fel de intermediere. Nu exista mai multe echipe. Ofer garantia ca fotograful care a creat portofoliul este acelasi cu cel care vine la nunta, botezul sau sedinta trash-the-dress a dumneavoastra. Este clauza a contractului semnat, singura exceptie fiind cazurile de forta majora(imposibilitate obiectiva de a fi prezent).